יום שלישי, 30 ביוני 2009
פינה חמה בלב
יום ראשון, 28 ביוני 2009
בחלומי חזרתי - טייק (אייבי) 2
יום שבת, 27 ביוני 2009
מועדון הג'נטלמנים - הטור השני
האמת היא שהטור נכתב לפני יותר מחודש, בתקופה שלעשות ארון נראה כדבר הנכון לאותו הרגע, והמושג חילופי עונות נשא עימו תקווה לרעננות מסויימות. עכשיו כשחום יולי קרב, אנחנו כבר לא בטוחים בעניין הרעננות - אבל שמחים לראות לא מעט גרסוניירים תל-אביביים שמפרגנים לעצמם בביגוד שלא רק מתאים לעונה - אלא, תודה לאל, גם נראה טוב: שורטס קצרים ("המכנסיים הקצרים היו חייבים להיות באורך ארבע אצבעות מעל הברך", אמר סבא של אחד הגרסונייר שקרא את הטור, "זו היתה הנורמה כשהבריטים היו בארץ"), גברברים שלובשים כובעי פנמה לבנים, שלא רק נראים מצויין אלא גם מגנים על פדחתם, נעלי בד, סירה, אספדרילים, יותר ויותר חנויות מביאות פריד פרי, בקיצור הקיץ הזה הולך לראות טוב מאי פעם. אבל למה לגלות כל מה שכבר כתבנו - תקראו את הטור, תראו על מה מדובר ותגיבו כהרגלכם.
אופנה היא אולי סוג של כיעור שהוא כה בלתי נסבל שעלינו לשנות אותו מדי שישה חודשים, כפי שאמר אוסקר ויילד, אבל אחד מאתנו אינו מהסס להסתובב גם בחודשי הקיץ המהבילים במכנסי קורדרוי עבים, חולצות ארוכות ונעליים גבוהות. מבחינתו אין כאן עניין של אופנה - זוהי כסילות אסקפיסטית שאינה מכירה בשלטון הקיץ. וכך אנחנו שוב מנהלים את אותו דיאלוג יום-יומי עם אופנת הגברים ועם הנפש הישראלית, שואלים את עצמנו היכן מתחיל הקורבן ונגמרת האופנה, ולמה אפילו לאלה שמתווכחים אתנו ברור שהאופן שבו הם ייצאו מהבית וייראו בציבור מסמן משהו לעולם, גם בניגוד לרצונם.
ואם כבר "עושים ארון", כדאי להעיף מבט גם בארון הנעליים, אותו כוך אפל ומבולגן שלא זוכה לתשומת לב רבה. את נעלי החורף אנחנו מחזירים לקופסה, עטופות בנייר פרגמנט (או סתם מניחים במקום שלא יאגור אבק). את הנעליים שלא השתמשנו בהן - גם אם אלה הסניקרס האהובות שנקנו בלונדון לפני עשור וראו ימים יפים, אבל היום יושבות מיותמות כמו זיכרון משיעורי הספורט - זורקים. את הנעליים שנשארות גם לעונה החדשה מאווררים בחוץ ליממה.
רק עכשיו אפשר לגשת לארון הבגדים הריק יחסית ולראות מה עלינו להכין לקראת הקיץ הישראלי, שהוא בדרך כלל התירוץ הרשמי הכללי למראה מוזנח ומינימלי. פעם, אפשר להיזכר עם חגיגות ה-100 לתל אביב, היו כאן אנשים בחליפות לבנות וכובעים, שישבו בבתי קפה הומי אדם באוגוסט ובכל זאת נראו כמו אנשים עם כבוד וסטייל - כאלה שלא היו מביישים את רחובות וינה או את בתי הקהווה של אלכסנדריה. לא שצריך לשוב לסדר הישן, אבל כדאי לזכור שג'ינס וחולצת טי הם מערכת לבוש אחת מני רבות, שמתאימה ליום עבודה במשרד אפרורי, אבל לא להליכה ברחוב לפנות ערב, למסעדה או לפגישה.
שלוש פינות לכובע שלנו
אך לצערנו, הגבר הישראלי החליט לאמץ את הטי כלבוש הרשמי, כפיג'מה, כחולצת עבודה, כחולצה לבילויים וכחולצת חוצות. אז למה לא להחליף את השגרה? חולצות פולו מכל מיני סוגים הן תמיד פתרון סכיזופרני מוצלח: יש להן מראה אלגנטי וקלאסי, אבל כשהן מותאמות בחוכמה לשאר המחלצות הן משלימות בקלות מראה של רישול מוקפד. חברת השמאטעס האמריקאית "אמריקן אפרל" תרמה רבות להפצת בשורת הפולו כשהוציאה לשוק חולצות בסיסיות, מדויקות ובצבעים שקטים. באותה נשימה אפשר להזכיר גם את "לקוסט" ו"פרד פרי", המותגים הידועים שגם צרפתים שזופים באוגוסט וגם חנונים אוהבי חורף ייראו בהם קלאסיים, אלגנטיים וגם, אם לשאול את המונח הסבתאי, מאוד מודרניים.
יש עוד הרבה מה לומר על הקיץ ועל הדרכים הנכונות לעקוף את זוועת חומו: משקפי שמש מצריכים דיון נפרד; מכנסי בד - חאקי או בז' - ראויים לבחינה חוזרת, פוסט-חלוצית; נעלי הבד חזרו לאופנה ומאפשרות מרווח נשימה לכפות הרגליים; ואין כמו ז'קט בד קיצי, בצבע כחול עמוק, שתמיד יהיה הדבר הנכון, אפילו אם הוא נלבש מעל חולצת הטי הלבנה מקודם.
יום חמישי, 25 ביוני 2009
הגרסונייר השבועי: קרלו מולינו
מולינו לא רק צילם את התמונות, הוא גם עיצב את הבגדים ואת הסט, השתמש באור בצורה מרתקת, וידע למקם אביזרים בתמונות שיהיו חלק מהקומפוזיציות, והשפיע כך לא מעט צלמי אופנה מודרנים.
נשים נשים בגרסונייר
מולינו נולד בטורינו ב-1903 ועבד עם סיום לימודי הארכיטקטורה, במשרד של אביו. מהר מאד התבלט ביצירותיו ויצא לקרירה עצמאית, שהפכה אותו לאחד האמנים האיטלקיים הבולטים של המאה ה-20. במקום לעבור למילאנו כמו כל בני זמנו (ג'יו פונטי, פרנקו אלביני, האחים קסטיליוני ) בחר מולינו להתבודד בטורינו ולהתעסק בנושאים שאהב: סקס, סקי, טייס, מרוצי מכוניות ותורת הנסתר.
אבל מולינו, איש רנסאנס שכמוהו, מעולם לא הרגיש שייך לחברה הגבוהה שביקשה את ההילה שבקרבתו. הוא התחבר באופן עמוק לאנשי שוליים, והתמכרות שלו לסמים ולסקס היתה דומה רק לאובססיביות האמנותית שלו, שנמשכה עד יומו האחרון.
יום שני, 22 ביוני 2009
בחלומי חזרתי לימי הקולג'
הטרנד, כרגיל, הופך לקיצוני יותר אם אתם יפנים אחוזי אובססיה לכל דבר שמריח כמו אמריקה ושיש לו טעם של קמפוסים ירוקים במסצ'וסטס.
לכל אלה שעדיין צריכים מדריך מפורט יותר, כדאי להעיף מבט בספר "The Official Preppy Handbook" - מדריך אירוני, שעדיין משמש מורה נבוכים לכל מי שרק תיק וויקנד ריק עומד בינו לבין חופשה בהמפטונ'ס.
עוד על הפרפיות אפשר למצוא בבלוג "וואספ 101" ובבלוג המצויין "אייבי סטייל".
להתראות בניו הייבן.
יום ראשון, 21 ביוני 2009
קרב ג'נטלמנים
כשחזר ברטון-רייט לאנגליה הוא צירף את האלמנטים החשובים באמנויות הלחימה היפניות והאירופאיות (קרב מקלות צרפתי, אגרוף בריטי, וג'וגיטסו יפני) וקרא לשיטה החדשה: ברטיטסו. שילוב של שם משפחתו וג'וג'יטסו.
ב-1989 הקים ברטון-רייט את בית הספר הראשון לברטיטסו, ובלונדון כמו בלונדון, המוסד הפך מהר מאד למועדון חברים אקלוסיבי אליו חברו לא מעט ידוענים של אותה תקופה (הכתובת, לחובבי ההיסטוריה מביניכם, היא 67b Shaftesbury Avenue, סוהו).
אמנות לחימת הג'נטלמנים כמעט ונשארה באנונימיות מוחלטת אלמלא היה זה גרסונייר בכיר בשם סיר ארתור קונן דויל שאזכר את הברטיטסו בספר הקאמ-בק של שרלוק הולמס. להזכירכם, בשלב מסוים הרי נמאס לקונן דויל מהרפתקאותיו הבלתי נדלות של הולמס' ובסיפור "הבעיה הסופית" (שיצא לאור ב- 1893) מתואר קרב אימתני עם פרופסור מוריארטי, סמוך למפלי הרייכנבך בשוייץ בו מוצא הולמס את מותו האכזרי.
אבל הלחץ הציבורי עשה את שלו, וב-1901 הוציא קונן דויל ספר חדש לאור בשם "תעלומת הבית הריק" בו הולמס קם לתחיה. את הישרדותו המופלאה מסביר הולמס בכך שהידע השימושי שלו בתורת הברטיטסו הצילו ממוות.
מאה שנה אחרי חזרתו של הולמס – גם תורת הברטיטסו זוכה לתחיה מחודשת: ב-2002 הוקמה מחדש תנועת הברטיטסו בלונדון, עם מועדון חברים, שני ספרי הדרכה, ערוץ ביוטיוב ובקרוב: הברטיטסו בבתי הקולנוע הקרובים לביתכם.
הבמאי הבריטי, והאקס המיתולוגי, גאי ריצ'י (בעל חגורה חומה בג'יו ג'יטסו) ליהק את השחקן רוברט דאוני ג'וניור (חובב נלהב של אמנויות לחימה, ומתרגל קונג-פו להנאתו) לתפקיד הולמס בסרט "שרלוק הולמס" שיצא לקראת חג המולד 2009 (ג'וד לואו בתפקיד ד"ר ווטסון).
בסרט החדש הולמס אמור להיות הרבה פחות מנומס ואלמנטרי מהרגיל – ובקרב חברי המועדון הלונדוני כבר רצים לא מעט סיפורים על קרבות ברטיטסו שמתחוללים בסרט. (רמזים אפשר לראות בטריילר ובצלקותיו של ר.ד.ג'.)
ברינג איט בק
אבא'לה
יום אב שמח לכולם.
יום שישי, 19 ביוני 2009
השגרירסיונר
פלאקבנטו הוא גרסונייר איטלקי איכותי עם לוק משובח ופפיון כסממן מזהה. הוא עורך אופנה במגזין The End המילאנזי, ובעל טורים קבועים ב- L’Uomo Vogue, ב- Fantastic Man, ובבלוג האופנה ASVOF - והגרסוניירים ממתינים בציפייה לדיווחיו.
ואגב מלקולם, כדי להעיף מבט עם על הראיון מעניין עם בן ודאג בורקמן, צמד האחים שעומד מאחורי המותג Burkman Bros.
יום חמישי, 18 ביוני 2009
הגרסונייר השבועי: מתיו בארני
יום שלישי, 16 ביוני 2009
בלומסדיי
הפי בלומסדיי!
יום שני, 15 ביוני 2009
גרסוניירים בתקשורת
גרסונייר המדיה השני הוא סטפנו טונצ'י העורך של T - מגזין הסטייל של "הניו-יורק טיימס". טונצ'י שהיה בעבר מנהל קריאטיב ב"אסקוויר", התיר לצלם טוד סלבי לתעד את ביתו ואת ארון הבגדים שלו.
כבר סיפרנו על פרויקט הצילום הביתי של סלבי, שמתעד את הבתים של מובילים בתעשיית הקריאטיב, ולאחרונה אף יצא לו הספר, אותו אתם מוזמנים לרכוש ולהמשיך להציץ לחיים של היפים והקובעים.
ובינתיים, שיעור בקיפול: