fuckyeahmenswear שולה דימויים משלל האתרים המוקדשים היום לעולם הסטייל הגברי (אתם הרי קוראים אחד כזה) ומעלה אותם עם טקסט נלווה, מין אסופה ארוכה של משפטים אסוציאטיביים משעשעים המתחברים לשירי הייקו ציניים.
יום שישי, 29 באוקטובר 2010
סאטירה סרטוריאלית
fuckyeahmenswear שולה דימויים משלל האתרים המוקדשים היום לעולם הסטייל הגברי (אתם הרי קוראים אחד כזה) ומעלה אותם עם טקסט נלווה, מין אסופה ארוכה של משפטים אסוציאטיביים משעשעים המתחברים לשירי הייקו ציניים.
יום רביעי, 27 באוקטובר 2010
מוזיקת הלבוש
כובעי קקאו
לכבוד תערוכת הכובעים של סטיבן ג'ונס, המוצגת בימים אלו במשכן המשובח של מוזיאון האופנה באנטוורפן, עיצב השוקולטייה דומיניק פרסון קולקציה מיוחדת של פרלינים בצורת כובע. עוד פרטים על הקולקציה ניתן למצוא בבלוג המוזיאון, אך בינתיים הגרסונייר מתגעגע לעננים פלאמים, לשוקולד כהה וחולם על ביקור בחנות הגברים החדשה של קוקודרילו.
(רעבים? עוד על הקשר הגרסוניירי בין אוכל לאופנה).
יום שלישי, 26 באוקטובר 2010
קולקצית קולאז'
יום ראשון, 24 באוקטובר 2010
פרפר ברלינאי
מאה שנה ושתי מלחמות עולם אחרי, קרויצברג כבר שכונה אחות של פלורנטין, והמפעל המיתולוגי של אדסור קרונן חוזר לגדולתו תחת ניהול מבריק (החל מינואר השנה) של הנכד הפלמבוינט: יאן-הנריק שטפר-שטוקה.
לאחרונה נראו באדסור קרונן גם פריטים נשיים כששטוקה מקפיד לשתף פעולה עם מותגים בינלאומיים ומקומיים כמו ווד ווד, וונדרקינד ולה לה ברלין. ועכשיו, כמה מילים מהוונדר-קינד:
יום שבת, 23 באוקטובר 2010
צ'אי בקרח
בין המעצבים בפרויקט אפשר היה כבר לבקר בחנות של סיימון ספור (שעליו צריך פוסט נפרד), בבית התה שהקים חביב המדור והגרסונייר השבועי מר וואריס אהלווליה, ועכשיו אפשר לצלול למערת הקרח של ריצ'רד צ'אי, חלל מקלקר שבו מוצגת הקוקלציה לגברים ונשים של המעצב המוכשר.
יום חמישי, 21 באוקטובר 2010
אוכפים לוהטים
הנעליים הפכו לפופולריות בשנות הארבעים והחמישים וזוהו עם תרבות הנעורים בגלל השילוב של המראה הספורטיבי והאלגנטי. מאוחר יותר הן הוחלפו בנעלי הספורט החדשות של שנות השבעים (ע"ע סניקרס), ועד השנים האחרונות נחשבו לנעליים ארכאיות חסרות ברק וזוהר. אבל כידוע, אמריקה החלה בשנים האחרונות להפוך כל קופסא בארון הנעליים שלה ולהחיות מחדש קלאסיקות שעד כה העלו אבק בחנויות וינטג' מאובקות. נעלי האוכף הן הבאות בתור.
יום רביעי, 20 באוקטובר 2010
הזיה של חורף
הגרסונייר היה שמח לפריטים רבים מקולקציית החורף הנוכחית של A.hallucination (ולחורף בכלל...) ומפרגן למעצבים צעירים שבאים לשנות את החוקים אחרי שלמדו אותם היטב.
יום שלישי, 19 באוקטובר 2010
ספיחס מילאנזי
אז בפעם הבאה שאתם תקועים בלי ספר במילאנו, הגרסונייר מציע לבדוק את המלצת כתב Coolhunting למספרה חדשה הנקראת GUM. (על שם מה שמוכר במקומותינו כברילנטין והאין זה שם מצויין למספרה חדשה?).
חברו ביחד שלושה טאגים אפשריים: רטרו, וינטאג', אולד סקול, תוסיפו לזה סטייל מקומי ומיקום מוצלח בבירת האופנה האיטלקית ותקבלו מספרה מושקעת במיוחד או אולי בעצם מקדש (אפל ומסתורי) לשיער.
ספרות יפה
יום ראשון, 17 באוקטובר 2010
מועדון הג'נטלמנים - חיות אדם
סיפור בראשית שנקרא בימים אלה בבתי הכנסת מתאר את המעבר מעירום לבגדים ומסמן את החטא הקדמון כסיבה המחוללת לאופנה בכלל. ההרמוניה המלאה עם הטבע השתבשה והפכה למאבק יומיומי לכיסוי והסתרה, שרק הדגישו את השבר שבין האדם ובין העולם הפראי הסובב אותם. לכאורה אותה מהות ג'נטלמנית חמקמקה, שחברי המועדון תרים אחריה, שוללת את החיבור עם הטבע ועולם החי. המלחמה העתיקה בין התרבות לטבע, שבה אנו משתדלים כל הזמן (חלקנו מצליחים יותר או פחות) לעדן את החיה שבתוכנו, מחייבת אותנו לבחור צדדים. במובנים מסויימים, התרבות הג'נטלמנית היא ניסיון חברתי להתגבר על הפרא שבתוכנו, תוך דחיית החייתיות והתרחקות מהאינסטינקט הטבעי.
אי אפשר כמובן להתעלם מהשילוב הנפוץ והקטלני בין בעלי החיים לאופנה. החיבור מגיע מכיוון פחות סימפטי ומציג לנו את קורבנות האופנה האמיתיים - החיות. יש כאלה שרק מסופרות ונגזזות עבור בגדינו היפים, ויש כאלה שמאבדות את עורן בשביל השיק האנושי. על פרוות, שכל עונה עושה רושם שזוכות לתחייה, מעדיפים הג'נטלמנים לשתוק. הם, שעדיין לא קראו את "לאכול חיות" של ספרן (וחוששים להתחיל לקרוא בו כי הם רחוקים מעט מלהכריז על עצמם כצמחונים אדוקים, למרות התאווה החודשית להמבורגר שותת דם), עדיין מתלבטים בענייני מוסר ואסתטיקה ויודעים שקישוט ופשע הולכים שלובי זרוע מאז ימי קדם.
ובכלל, מדי שנה וכל עונה מגיחים לעולם האופנה בעלי חיים חדשים וכובשים בסערה, כמו בתהליך אבולוציוני שרירותי, את תפקיד החיה הדומיננטית שבמודה. הדפסי סוסים בשעטה הפכו לציפורים במעופן, נמרים מדלגים פינו מקומם לאיילים בנופים צפוניים. העונה, למשל, נראה הינשוף כחיית הצייטגייסט הנכונה, כשסכנה רצינית אורבת לו מדמותו של הפרפר, העומד לרשת את מקומו (שמתם לב לג'ורג' קלוני בסרט "האמריקאי" של אנטון קורביין שמכונה "סניור פרפלה", מר פרפר? זהו אולי הכוכב השני שזוכה לכינוי החרקי, אחרי סטיב מקווין ב"פפילון").
מהצד השני, הג'נטלמנים שמים לב שציידים הפכו לדמויות איקוניות ומעוררות השראה. אמריקה מלאה בימים אלה בתחייה של חברות ציד ותרבות הפנאי (איך אפשר לקרוא לציד "תרבות", הם תמהים), כשהצייד, על מעילי הצמר שלו, נעלי ההליכה ומגפי הבוץ, הווסטים והדוגמאות המשובצות שמככבים בבגדים שלו - כולם עושים דרכם מקטלוגים של חברות אופנה נשכחות במערב ארצות הברית למסלולים ומגזיני הכרום של הערים הגדולות ביבשת. מ"אנג'ינרג גרמנטס" לפילסון ולחברות כמו אל.אל בין - חברות אופנה משרטטות את הגבר העירוני כצייד מודרני, ששלל האביזרים והבגדים שעומדים לרשותו כמו לקוחים מהעולם הישן. המשבר הכלכלי שפרץ שם, יחד עם חוסר הוודאות החברתית, הפכו את הגבר לצייד שיקי בעולם פראי ואכזר, שנעדר חמלה ורכות אנושיים ודורש בגדים עמידים, נוחים וחזקים.
הג'נטלמנים עומדים מבולבלים כמו חיה שהגיעה לטריטוריה לא מוכרת, ומנסים לנסח שוב את יחסם לעולם הפראי שלצידם. מי למשל מבטא יותר מכל בעל חיים אחר את ערכי הג'נטלמניות בטבע? אולי בכלל זהו הפיל, החיה היחידה שהג'טלמנים ישלחו לה הזמנה להכנס למועדון, מבלי להעליב את הינשוף, כי כמו שאמר חוקר הטבע הצרפתי ז'ורז'-לואי דה בופון: "אם החיות לא היו קיימות הטבע האנושי היה הרבה יותר קשה להבנה".