יום שישי, 31 ביולי 2009
מר פוקס לבוש פיקס
יום חמישי, 30 ביולי 2009
הגרסונייר השבועי: ג'ראלד מרפי
"היה היו פעם נסיך ונסיכה", כותב עליהם הסופר דונאלד אוגדן סטיוארט, "שניהם היו יפים ועשירים ולהם שלושה ילדים מקסימים. הם אהבו זה את זו, הם נהנו זה בחברתו של זו, והיתה להם היכולת להפוך את החיים שלהם ושל בני המזל שסבבו אותם - ליפים ומספקים".
ג'ראלד מרפי נולד ב-1888 למשפחה עשירה של סוחרי עור, למד בייל (שם התחבר עם קול פורטר ונבחר לג'נטלמן של השנה ולגבר המתלבש הטוב בכיתה) ופגש את שרה וויבורג (שהיתה מבוגרת ממנו בחמש שנים). הם התארסו ב-1915 ומאוחר יותר התחתנו, למורת רוחם של הוריה. אחרי ששירת בחיל האוויר במלחמת העולם הראשונה, הוא חזר לאמריקה ויחד עם שרה ושלושת ילדיהם היגרו לפריז. שם הם התרועעו עם אנשים כמו ג'וייס, מירו, מאן ריי, סטרווינסקי, המינגווי, בקט, ברנקוזי, פיצ'רלד ואחרים. מרפי היה מודרניסט בתפיסה שלו, כמו בסטייל שהוא אימץ לעצמו: קווים נקיים של חליפות עשויות היטב, רגישות לצבע ופשטות אסתטית. כך למשל, הוא שנא את הרעיון של כיסים תפוחים ומלאים ונהג ללכת עם תיק מעטפה קטן מעור, או לעטוף כמה פריטים הכרחים בבד יקר ולשים מתחת לזרועו.
הדירה בפריז היתה מודרנית ומיוחדת, אבל מה שהפך את המרפים למרכז חברתי ואמנותי, היה מה שהם קראו לו "וילה אמריקה" באנטיב שבריביירה הצרפתית. העיר, שעד לאותה תקופה נחשבה עיר קייט חורפית, היתה נטושה רוב חודשי הקיץ, והיו אלה המרפים שהפכו אותה למה שהיא: עיר קייט קיצית אופנתית, בוהמיינית ומשוחררת, שממגנטת אליה את כל מי שהיה משהו ברפובליקה הצרפתית וביבשת בכלל.
ג'ראלד מרפי, ש"תמיד הפך למקומי בכל מקום אליו הוא הגיע", כמו שאמר עליו חבר אחד, אימץ את מה שלימים הפך להיות המדים של הריביירה: חולצות מלחים, נעלי אספדריל וכובעי דייגים. הוא אהב לקחת בגדים שנחשבו פונקציונליים בלבד, כמעט בגדי עבודה, ולהפוך אותם לבגדים יומיומיים שלו. אחת מאורחות "וילה אמריקה" אמרה עליו: "הוא קנה מלא בגדים עם פסים וחילק אותם לאורחים שלו... זו היתה ההזדמנות של ג'ראלד למזג את שתי אהובתיו: אורחים ואופנה". באותה נשימה, המרפים גם הפכו את השיזוף לחלק לגיטימי מאופנת הנופש. הוא צייר, התרועע עם אנשים וחברים כל הזמן, פתח את המלון היחד בעיר שהיה נטוש בתקופת הקיץ וניסה לחיות חיים משוחררים ומהנים. "הייתי דנדי" הוא אמר לקלווין טומקינס, מחבר הביוגרפיה שלהם, "אהבתי בגדים שהיו חכמים, בלי שאבין באופנה או בסטייל, והתלבשתי כמו שרציתי. תמיד".
הבית של המרפים היה מקום מפגש לכל החברים/אמנים/יוצרים שהקיפו אותם, ושם צייר מרפי בין השנים 1921-1929 את הקולאז'ים המפורסמים שלו, שהיו אולי בין ציורי הפופ הראשונים בעולם. 7 ציורים נשארו ממכלול יצירותיו, בעיקר כי הוא היה אדיש ליצירות שלו עצמו, שאבדו במהלך השנים (תערוכה נודדת בשנה שעברה בארה"ב תיעדה את עבודות אלו ונקראה "Making It New: The Art and Style of Sara & Gerald Murphy” ).
ג'ראלד מרפי מקבל את תואר הגרסונייר לא רק בגלל כל אלה, אלא בגלל היותו אחד הראשונים שהפכו את החיים שלהם ליצירה שלמה, אסתטית ויפה. גם אם חייהם של הזוג מרפי היו מרוצפים בקשיים ובטרגדיות (בעיקר סביב מותם של שני ילדיהם בשנות השלושים של המאה הקודמת), הצליחו השניים לחגוג את החיים ולהעניק אושר ויופי לסובבים אותם. נדמה שהמילה הכה משומשת "לייף סטייל", היתה בשביל מרפי תורה גדולה, שכללה מפגשים חברתיים ותרבותיים, חגיגה של הטבע ושל עיר, אהבה אמיתית לאמנות, לאופנה, לאוכל ולאהבה. לא לחינם קרא קלווין טוקינס לביוגרפיה שלהם "Living Well is the Best Revenge", ואמר: "אלה שהיו קרובים לבני הזוג מרפי חשבו שהיה זה בלתי אפשרי לתאר את האיכות המיוחדת של החיים שלהם ואת הקסם שהם הילכו על חבריהם".
השועלים והצייד
תמונה: אוטום דה ווילדה
הכנופיה כוללת את הלב השבור של קונור אוברסט (ברייט אייז), את המלודיות הסנטימנטליות של אם וורד, את הפסיכדליה של ג'ים ג'יימס (מיי מורנינג ג'קט) ואת המולטי-אינסטרומנטליזם של מייק מוגיס.
האלבום עתיד לצאת בספטמבר 2009, לוח ההופעות כבר סגור עד סוף נובמבר (אגב, השבוע האחרון פנוי לעוד עיר סמי-אירופאית), ובינתיים אפשר לשמוע כמה שירים במייספייס שלהם. (שדי ברור מי כתב מה, לא?).
בינתיים, בצד השני של תעשיית המוזיקה, מותג בגדי אופנת הרחוב האקסלוסיבי של פארל וויליאמס הביליונר בויז קלאב מציג קולקציה חדשה ומקסימה עם הדפסי צייד.
המותג היפני/אמריקאי הוא יצירה משותפת בין פארל וניגו (המייסד של BAPE), כשהשניים מחזיקים במשותף גם את המותג אייסקרים. את כל פריטי הצייד ניתן להשיג בחנויות הדגל של המותג בניו-יורק, טוקיו, הונג קונג ומקסיקו סיטי.
יום רביעי, 29 ביולי 2009
אופנת הפולו, או: המפטונז, קיץ 2009
אקס או אקס או.
איך אמנים מתלבשים
ואם כבר בקו עסקינן, כדאי גם להגיד לו מזל טוב. האיש והאגדה התחתן אתמול עם גריק גוט, בן זוגו מזה יותר מעשור, באיסט המפונטז, כשהוא לובש שמלה לבנה ארוכה. ואם לזה וויט התכוון, אז יש כאן דיאלקטיקה מופלאה.
האלכסון הוא ששון
פני הדור כפני הפראדה
בכל אופן, אנחנו פה בגלל הניטים (Studs באנגלית) שעושים קאמבק מרתק בעונות האחרונות אל מאפליית המיינסטרים של תעשיית האופנה. איי לאב ג'וש כבר דיברה רבות בשבחי הניטים הנשיים, אבל פוסט זה נכתב בהשראת תמונה אחת מהקמפיין הנוכחי של פראדה, שצולם על הדי סלימאן (שאחרי שהטביע את חותמו כמעצב, נראה כי הוא מקדיש את פועלו לצילום אופנה).
יום שלישי, 28 ביולי 2009
עצב את הדרייפר שלך
MadMenYourself הוא אתר פלאש חינני, פשוט לתפעול, בו אפשר לעצב כל דמות מהסדרה שתבחרו. לגברים מביניכם מוצע מגוון חליפות מרשים, מקטרות, כובעים ושאר אקססוריז הזכורים לטוב מהסדרה.
האתר והדמויות המאוירות בו עוצבו על ידי דינה מו, המאיירת הראשית של הסדרה, שבעונה השניה אף העלתה לרשת אחרי כל פרק דסקטופ שבועי. האפליקציה מוגשת בהתאמה לדסקטופ, לאייפוד או לבלוג, אבל אנחנו נשמח לפתוח פה סניף גרסוניירי של סטרלינג-קופר - ולקבל מכם עובדים חדשים.
יום שני, 27 ביולי 2009
פשע אלגנטי
הסרט מספר את סיפורו האמיתי של שודד הבנקים הנודע ג'ון דילינג'ר שפעל בשנות השפל הגדול בארצות הברית. ג'וני דפ, שסוף סוף משחק דמות אנושית ומורכבת, מגלם את דילינג'ר וכריסטיאן בייל, הנמסיס, הוא נציג החוק השועט בעקבותיו.
יום ראשון, 26 ביולי 2009
רק על הקווים
העבודות של קילרוי בעלות עוצמה אלגנטית ונעות בין פשטות מדויקת, מינימליזם אבסטרקטי וחלקן אף נוגעות בריאליזם מפורט.
Raf Simons Fall 09
כללים לבן שעוד לא נולד לנו
יום ראשון השחור
יום שבת, 25 ביולי 2009
מועדון הג'נטלמנים - הטור הרביעי
עם בוא הקיץ החלה עונת המסעות, העיר התרוקנה מכל חברינו הג'נטלמנים, ואנחנו נשארנו עם אנחות הלחות ועם טור דו-חודשי למלא בו את תשוקת הנסיעה שלנו, את תאוות הנדודים ואת הוונדרלאסט העגמומי שלנצח ילווה את חיינו.פילוסוף הפופ אלן דה בוטון כתב בספרו "אמנות הנסיעה" שיש המון ספרי הדרכה לאן לנסוע ואיך, אבל אף אחד לא אומר לנו בעצם למה. חיינו נשלטים, מכריז דה בוטון, על ידי החיפוש אחר אותה תחושה חמקמקה הקרויה אושר, והיא זו הגורמת לנו להפסיק את שגרת חיינו ולנסות משהו חדש - כמו היציאה לחופשה.
תהליך החופשה, לשיטתו של דה בוטון, מתחיל במצב "הציפייה" המוכר והנעים, שבו בכל יום שעובר לקראת החופשה אנחנו כבר עם רגל אחת בפנים (או בחוץ, תלוי מאיפה מסתכלים על זה). מנגד, הוא גם מספר על הדוכס ד'זאסנט, שכמעט לא עזב את ביתו שעל יד פאריס, שכן שיטוט במדריך בדקר למטייל בלונדון היה מרווה את תאוות נסיעותיו.
הג'נטלמנים היום מעדיפים את מדריכי הערים של "וולפייפר" ושל "לואי ויטון", או פשוט דפדוף חודשי במגזין "מונוקל" של טיילר ברולה, שהופכים כל עיר למכרה זהב עמוס מסעדות טובות, חנויות שוות ומקומות אחרים שרק יודעי דבר נשבעים עליהם.לו יכולנו, היינו אורזים מזוודת עור נהוהה ומיושנת, לוקחים מטרייה וצעיף קיץ קליל, עולים על הרכבת מערבה, מתיישבים בקרון המסעדה עם כוס מרטיני, שוקעים בספר ומקווים שלא ייגמר לעולם.
ההתכוננות לנסיעה, מעבר לפרפורי הלב והתרגשות שהיא כומסת בתוכה, כוללת גם את מלאכת האריזה, אותה תורה נסתרת המשנה פניה לפי עונות השנה, יעדי הנסיעה ומטרותיה, ובעיקר הסבלנות והזמן שעומדים בפנינו טרם היציאה. באנגלית, כרגיל, זה נשמע הגיוני: "Travel Light". אבל בעברית, אפילו התרגום מקשה על המלאכה: איך אפשר לארוז בקלילות, תוך ידיעה מראש שהסלקטורית בבן גוריון תשאל אם ארזנו לבד, תרחרח את המזוודה ותשאל לפשר נסיעתנו? אפשר לנסוע בקלילות כשגרים בציריך ונוסעים ליומיים ללונדון. כשתחנת המוצא היא בבן גוריון, האריזה נעשית מורכבת יותר.
נתחיל בלבוש: חופשה אורבנית מחייבת לתכנן את מערכות הלבוש בהתאם לעיר שבה מבקרים. יתרה מזאת, אנחנו מעדיפים להתלבש בעיר זרה כאילו קיים סיכוי גדול לפגוש אישיות חשובה ביותר. הרי ידוע שהיחס שמעניקים לנו הצוות בשדה התעופה, במטוס ואפילו במלון, קשור במידה לא מבוטלת לדרך שבה אנחנו מתלבשים.
תעשיית האופנה הקדישה תשומת לב מיוחדת לחופשת הקיץ - קולקציית הריזורט, שמגשרת בין הקולקציות המרכזיות של הקיץ והחורף, אמורה להיות קלילה, בהירה, פשוטה וזולה יחסית. בתחילת דרכה הקולקציה היתה מיועדת לנשים מחוג הסילון שיצאו לחופשה בדרום החם. היום, עם ההוזלה היחסית של אמצעי התחבורה, הקולקציות פונות לקבוצות אוכלוסייה שונות, וב-2006 בית האופנה איב סאן לורן, חלוצי כהרגלו, הציג קולקציית ריזורט ראשונה לגבר.
אבל גם אם לא רכשנו את המכנסיים הקצרים ההם של לאנוון (נשבעים שהם היו משלימים לנו את המלתחה הדמיונית לטיול שאנחנו חולמים לעשות באיי יוון), עדיין נצטרך לערום על המיטה את מכלול מערכות הלבוש שחשבנו לקחת, ולהתחיל את שלב מיפוי הפריטים המיותרים, כי רק הבגרות התיירותית שלנו הביאה אותנו לידיעה החשובה מכל - לא כל מה שמועמד לאריזה, אכן נדרש לנסיעה (אחד המראות המתסכלים ביותר הוא בגד לחזור עם בגד מקופל במזוודה בלי שנעשה בו שימוש).
ואז לאמנות עצמה: מלאכת האריזה. אם מדובר בנסיעת עבודה קצרה של כמה ימים, המטרה האמיתית תהיה תמיד להצליח לדחוס הכל למזוודה אחת, לעקוף בנוחות את הממתינים ליד מסוע המזוודות, ולהגיע בקלילות להסעה למלון. אם מדובר בנסיעה ארוכה יותר, עדיין כדאי לארוז כמה שפחות, ולזכור כמה כללים בסיסיים: בלי בגדים שמתקמטים, מספר מינימלי של מכנסיים (ועדיף מהסוג שיכול להתאים גם לשיטוט יומיומי וגם למסעדה בערב), חולצות שאפשר ללבוש בשכבות, ז'קט אחד, שני זוגות נעליים, וערכת טואלט שכוללת דברים בסיסיים בלבד.
מזוודות כבר מזמן הפכו לאקססורי פר-אקסלנס. חברת "סימסונייט" עבדה עם מעצבים שונים, ביניהם ויקטור ורולף, אלכסנדר מקווין ומרק ניוסון, אבל אנחנו חולמים על מזוודותיו של לואי ויטון, כמו בסרט "רכבת לדארג'לינג", שהדמויות בו צוידו במזוודות בעיצובו של הג'נטלמן האמריקאי מארק ג'ייקובס. אבל יותר מכל אנחנו מחבבים את תיק סוף השבוע, שיכול להכיל פריטים הדרושים לנסיעה של שני לילות, כמו זה של איי-פי-סי שתמיד מעורר געגוע לסוף שבוע בכפר.
לאריזה עצמה הקדיש מגזין הג'נטלמנים "פנטסטיק מן" כתבה שלמה, שבה פורטו שלושת חוקי האריזה: 1. שיטת הנייר המפריד, שיש הטוענים שהיא השיטה המושלמת: עורמים את פריטי הלבוש כשחציים העליון בתוך המזוודה וביניהם נייר מפריד, ולבסוף מקפלים מעל את החצי השני. 2. שיטת ההפרדה: מפרידים את כל חלקי הלבוש ושמים כל סוג בתיק קטן ונפרד. שיטה יעילה להחריד ובעיקר יקרה. 3. השיטה שאימצו הג'נטלמנים: הגלגול. מקפלים את החולצות והמכנסיים לחצי ואז מגלגלים כל אחד, מהחלק התחתון לעליון. בשיטה זו אפשר להכניס את כל הפריטים המגולגלים למזוודה, לנצל את כל המקום ולהימנע מקמטים מיותרים. בון וויאז'.
יום חמישי, 23 ביולי 2009
לצוד את ג'וניה וואטאנאבה
יום רביעי, 22 ביולי 2009
המדריך לג'נטלמן הדיגיטלי
האנשים העשירים בעולם האופנה
הון מוערך: 16.5 מיליארד דולר.
צריך להודות לכם אם רכשתם לאחרונה מוצרים של: לואי וויטון, מואט הנסי, פנדי, מארק ג'ייקובס, קנזו, ז'יבנשי ועוד.
פרט לא שולי: החל את הקריירה שלו ב-1985, כשהלווה מעסקי הקבלנות של אביו 15 מיליון דולר וקנה בהם את בית האופנה "כריסטיאן דיור" .
דור המשך: דלפין ארנו (33), מנהלת בכירה ב-LVMH, נשואה לאלסנדרו גנסיה איטלקי, יורש חברת יין ענקית.
קריאה נוספת: ראיון שהתפרסם השנה עם ארנו בוול סטריט ג'ורנל.
הון מוערך: 7.6 מיליארד דולר.
צריך להודות לכם אם רכשתם לאחרונה מוצרים של: פומה, YSL, גוצ'י, אלכסנדר מקווין, סטלה מקרתני, קונברס, או אם קניתם משהו מבית המכירות כריסטיז.
פרט לא שולי: פתח לאחרונה מוזיאון בונציה, פונטה דלה דוגנה שמו, המציג את האוסף האישי שלו.
דור המשך: פרסנואה הנרי פינו, מנהל בכיר ב-PPR, נשוי לסלמה הייק
קריאה נוספת: סקירה של רותי דירקטור על המוזיאון החדש בונציה, שנפתח בביאנלה האחרונה.
הנסיך החדש של אופנת הגברים
עידן הבלוגסֵפֶר
הספר שנקרא בפשטות ”The Sartorialist" הינו אסופה של מיטב הצילומים מאותו בלוג מיתולוגי, ששכלל והפך את הז'אנר לאמנות מכובדת, ואף זכה לעשרות מהדורות מקומיות של צלמי אופנת רחוב ברחבי העולם.
הספר עתיד לצאת ב-12 לאוגוסט ואפשר כבר לעשות הזמנה מוקדמת לספר בכריכה הרכה (16 דולר לא כולל משלוח), או בגרסת ה-Bespoke המהודרת.
הניו-יורק טיימס מדווח באותו ענין על סטארט-אפ חדש בקולורדו הנקרא פרינט-קאסטינג שאמור להציל את עולם הדפוס הגווע. השירות של פרינט-קאסטינג מציע לאנשים להוציא לאור בצורה עצמאית את הבלוגים שלהם (או של אחרים) בתהליך פשוט ומהיר, ויכול להשיב את חדוות הדפדוף אפילו למילים שאתם קוראים עכשיו.
יום ראשון, 19 ביולי 2009
פרימה-דון
רופוס הצהיר בעבר שהאופרה החדשה "פרימה דונה", שעל כתיבתה עמל בשנים האחרונות, נועדה להחזיר עטרה ליושנה ולהביא את ההמונים לצפות באמנות הבימתית המיושנת אחרי שעברה ניעור פוסט מודרני .
האופרה הופקה במימון תיאטרון הלינקולן-סנטר והמטרופוליטן אופרה – עד שהאחרונים פרשו בשלב מסוים, כשהבינו, שרופוס מתעקש לכתוב חלקים נרחבים מהאופרה בצרפתית. וכך נכנס לתמונה פסטיבל מנצ'סטר שהציל את העניין ואף זכה בפרמיירה החגיגית שנערכה ביום שישי האחרון.
העלילה מתרחשת בפריז, 1970, יום הבסטיליה. ראז'ין סן אונורה, פעם זמרת סופרן נערצת - חוזרת לבמה אחרי שש שנים של של שתיקה ונאבקת עם רוחות העבר.