יום רביעי, 31 במרץ 2010
גו גבר
יום שני, 29 במרץ 2010
שחור לנצח
קחו לעצמכם גרסונייר לחג: סטיב מקווין
הארכיון של "לייף מגזין" פרסם לפני כמה ימים תמונות שטרם פורסמו של מקווין מאביב 1963, וכל מה שצריך זה רק לדפדף בתמונות, ללמוד גבריות קולית מהי ולהשתדל לא לטנף את המסך עם מצות וחרוסת. חג שמח, מהגרסוניירים.
יום ראשון, 28 במרץ 2010
פירמידת עור
להשיג בדה-קורנר תמורת שכר דירה חודשי.
יום שישי, 26 במרץ 2010
ניטים
ואם אתם בעניין של מראה יותר אורבני - הגרסונייר ישמח להציע לכם את הסניקרז-ניטים של לובוטאן, רק מבקש: תנעלו בזהירות.
יום חמישי, 25 במרץ 2010
תן לגבר קאפ קייק
(בנימה אישית יותר ברשותכם, הגרסונייר בכלל היה מעדיף בריוש)
המוזיאון של קוואקובו
דייזד אנד קונפיוזד מדווח שהמעצבת האהובה והמותג שלה (כמובן) חברו יחד כדי להקים את מוזיאון המסחר הראשון, ש"מקווה ליצור עולם שבו יש סיבה וסיפור מאחורי כל החפצים שנאספו... זהו מקום שבו השופינג הוא לא המטרה היחידה". אמנם, לגרסונייר המצוי כל ביקור בחנויות מעצבים בתחילת העונה היא סוג של מוזיאון, שבו שופינג הוא רק פנטזיה לא ממומשת, הרי שקוואקובו פותחת באופן רשמי מקום שעיקרו תצוגה ושאין סיכוי שמוכרת מעצבנת תשאל אם אפשר לעזור. שמונה ארונות שהשאילה ממוזיאון ויקטוריה ואלברט, פריטים מיוחדים ממעצבים אחרים ופריטים מארבעים שנות עיצוב - כל אלה מחכים לאלה מכם שעושים דרכם לטוקיו.
ואם בענייני אובייקטים עסקינן, סדרה חדשה בבי.בי.סי בוחנת את ההיסטוריה של העולם דרך 100 אובייקטים, בשיתוף המוזיאון הבריטי (שהמנהל שלו, ניל מקרגור, כתב אותה), והיא סוקרת את ההיסטוריה העולמית דרך ארטיפקטים מהתרבות העולמית, מהגרזן הקדום, דרך הקיסם של המלך צ'ארלס ועד הטישירט.
למתקדמים ולכל מי שמתעניין בקונספט המרתק של מהו מוזיאון - כתבה בניו יורק טיימס סוקרת את העבר ועתיד של המוסד הזה.
יום רביעי, 24 במרץ 2010
הגרסונייר השבועי: ריאן מקינלי
הוא התופעה התרבותית הכי ניו-יורקית שאנחנו מדמיינים, אולי מאז אנדי וורהול, והוא רק בן 32, הצלם הצעיר ביותר ששהציג תערוכת סולו במוזיאון הוויטני. לכבוד התערוכה החדשה שלו "Everybody Knows This Is Nowhere", מקינלי נבחר להיות הגרסונייר השבועי.
הגרסונייר מקינלי מפורסם בזכות צילומי הנעורים שלו (צילומי עירום או בעלי אווירה מינית אנדרוגינית), לרוב על רקע נופים אמריקאים של טבע ויערות (ראו גם הפרסומות שהוא צילם לליווייס ורנגלר), אבל התערוכה החדשה היא סטייה מבורכת לכיוון פורטרטים מהודקים ונקיים נטולי רקע. במהלך השנתיים האחרונות צילם מקינלי יותר ממאה בני נוער בסטודיו שלו, שם הם התפשטו מבגדיהם ונענו לאתגר: איך נראים צילומי סטודיו בשחור-לבן של מקינלי. כל פגישה עם מצולם ארכה שלוש שעות, ומקינלי נעזר בכרטיסיות קטנות (כמו של שחקנים) שעליהן היו מצויירות דמויות של בארט סימפסון או של בוב ספוג, כדי ש"אנשים ייכנסו לאווירה" (אמר בראיון איתו לניו יורק טיימס לכבוד התערוכה).
פתיחת התערוכה שברה שיאים של כמויות היפסטרים וניו יורקרים קולים, מגזין Gawker הכריז שהפתיחה שלו היתה ה"לילה שבו ברוקלין השתלטה על מנהטן", והוא עצמו נאלץ לסגור את המסיבה, בהוראת המשטרה המקומית. אגב, וידאו שצילם הניו יורק טיימס בפתיחה הוא בדיחה לא רעה על פתיחות, נוער שוליים וסצנת הגלריות בעיר ההיא.
אבל את הגרסונייר, שלתערוכה כנראה לא יספיק להגיע, מעניין גם הסטייל של מקינלי, והכתבה המאלפת עליו במגזין "וויס" תחת הכותרת "מחוץ לארון: המלתחה של ריאן מקינלי" הוא מאסט לכל חובב מקינלי:
יום שלישי, 23 במרץ 2010
הכנות לפסח (או איך לגהץ חולצה)
פינג-פונג של אלופים
האיש שמאחורי
הסרטוריאליסט, האמן ומבחן התוצאה
למי שצריך תזכורת מהירה, הנה המייקינג-אוף של הצילום, או אולי נכון יותר: "ברחובות..... האמנים, פריז":
יום שבת, 20 במרץ 2010
מועדון הג'נטלמנים - הטור ה-19
אבל גם דמות הגיבור עברה מטאמורפוזה. הגיבורים החדשים נושאים עימם בגאון משקפי ראייה ונעלי עבודה, אפופי גיק-שיק. הם צנועים יותר, נחבאים אל הכלים ומלמדים אותנו כי הגיבור האמיתי הוא זה הקרוב אצל עצמו. אלבר אלבז, הדי סלימאן, טובי מקגווייר וכנופיות החנונים של ג'אד אפאטו הם הגיבורים החדשים, מהסוג שלא היה לג'נטלמנים בילדותם.
כל ההרהור הזה עלה בגלל פרויקט גיבורים משובח, שצולם לאחרונה לגיליון האחרון של מגזין הגברים "וי-מן" על ידי הדי סלימאן, בשיתוף גיבור הסטייליסטים ניקולא פורמיצ'טי. הפרויקט מציג פרטי לבוש בסיסיים, פרשנות שלהם לדמות הגיבור וקורא: "לא חשוב אם אתם חולמים להיות גיבורי-על או אלילי רוק, תעבדו עם מה שיש לכם. כל מה שדרוש הוא קצת דמיון. האם לא זו מהות האופנה?". הג'נטלמנים, ברוח זו - ובלי להיכנס לפילוסופיות ניו-אייג'יות או תיאוריות פוסט-מודרניות - מבקשים לערער עוד קצת על מושג גיבור-העל הבלתי ישים. הגיבור הזה מרוחק מהם מדי, בעיקר כשהם עומדים מול המראה ומודדים חליפות. אז הם מבינים שהם מעדיפים, בין שלל האופציות שהאופנה מציעה להם, את האפשרות להיות הגיבורים של עצמם. כי איזהו גיבור? הלובש את חליפתו.
דריס התפרן
ון נוטן, שנולד באנטוורפן בבית אפוף בדים ומכונות תפירה (לאביו היתה חנות בגדי גברים וסבו היה חייט), הציג את הקולקציה הראשונה שלו בלונדון במרץ 1986, כשהוא תפרן בן 28. זו הייתה קולקציית גברים שנקראה Sailing, והפריטים, כפי שנדע להכיר יותר מאוחר ביצירתו, נוצרו משימוש מעניין בסוגי בדים שונים (פשוטים וזולים יחסית להיום) כמו כותנה, פשתן וצמר קל.
במונולוג מספר ון נוטן על ההתרגשות העצומה לקראת הנסיעה ללונדון עם עוד חמשת החברים מהאקדמיה לאופנה, נסיעה ששינתה כמובן את פני עולם האופנה. הם קראו לעצמם "השישייה מאנטוורפן", הוא כותב, כי חשבו ששמם הבלגי, שובר הלסתות, קשה מדי לביטוי. ומי היה מאמין שהיום כל ינוקא אופנה יודע (או אמור לדעת) איך מבטאים דמולמייסטר, ואן ביירנדונק, ודירק ביקמברגס. וככה נראתה הקולקציה הראשונה: